Welke huurprijs kan ik vragen?

Welke huurprijs kan je vragen als eigenaar van een woning? Waar moet je rekening mee houden om deze huurprijs te bepalen, kan je onderhandelen over de huurprijs? En nog vele tips om het meeste uit je investering te halen.

Help mijn huurder betaalt niet!

Een nachtmerrie voor elke verhuurder: de huurder betaalt niet tijdig. Wat nu? Tips wanneer je best actie onderneemt bij huurachterstal. Hoe je dat als verhuurder kan doen. Ook belangrijk is voorkomen. Wat kan je doen om je tegen huurverlies te beschermen?

Huurcontract indexeren in Vlaanderen vanaf 2019

Voor alle huurcontracten die vanaf 2019 in werking zullen treden moet er een ander basisindexcijfer gebruikt worden, dit is niet meer dat van de maand voorafgaand aan de ondertekening van het huurcontract, maar wel het indexcijfer van de maand voordat het huurcontract start.

Huurwaarborg verhoogd naar 3 maanden

Verhuurders hebben binnenkort de mogelijkheid om hun huurwaarborg te verhogen tot 3 maanden voor nieuwe contracten. Ook een interessante huurwaarborglening is een optie.

Verhuur niet meer aan terreurverdachten en terroristen

Wettelijk bent u verplicht te controleren of uw huurder niet op de lijst van terreurverdachten en terroristen staat. Deze regelmatig geüpdatete lijst is nu standaard beschikbaar in Index@Work.

Nieuwe help module

Index@Work heeft nu een erg handige help module die u helpt om uit te zoeken hoe u best met speciale situaties om gaat. Ook de basis functies worden er duidelijk uitgelegd met screenshots. Altijd up-to-date!